Når det kommer til kørsel, bør man altid have et godt udsyn – og samtidig kunne have kontrol over ens bil. Har man hverken disse 2 ting, er risikoen for at kunne køre galt merkant større. Det er dog særligt om vinteren, at disse 2 ting bliver sat på prøve. Vinteren er den hårdeste årstid for en bil, og billisten, og her kommer ens udsyn på prøve. Alle ved at is og sne kommer i takt med, at det bliver koldere. Her har mange billsite oplevet, at det er vinduesviskeren som bliver gjort defekt – eller går i stykker – om vinteren. Vinduesviskeren sørger naturligvis for, at vi kan se ud af forruden. Vinteren sætter det dog til en stor prøve, da det netop er is og sne som kommer til at lægge foran ruden. Hvis is og sne, kombineret sammen med en defekt vinduesvisker, så kan det gå meget galt. Man bør derfor tjekke om ens vinduesvisker fungere særligt om vinteren. Skulle man komme ud for, at den desværre ikke gør det – skal man ikke give alt for let op.

Man kan ved at købe en vinduesvisker selv montere den snildt, eller naturligvis lade et autoværksted i Roskilde om at montere den for dig – find autoværksteder her. Man bør op ingen måde køre på vejene med en defekt vinduesvisker, da det er til risiko for en selv og andre billister.

En bil bør altid være ordenligt klædt på  når det kommer til dæk. Her vi så heldige at have 2 typer dæk; som passer til 2 årstider. Det er derfor ikke særligt svært at finde ud af, hvilken type dæk som skal passe med hvilken årstid. Trods det er så nemt at finde ud af, er der stadig mange som glemmer at montere dækkene til årstiderne. Man skal dog være meget opmærksom på det om vinteren, da det har en regelmæssig større faktor for ens sikkerhed.

Når det kommer til at køre om vinteren, er det meget glat. Man skal derfor have så meget vejgreb som muligt, og det bliver kun bedre af at have vinterdæk på. Har man ikke vinterdæk, skal man være meget hurtigt ude, da de bliver revet ned fra hylderne hurtigt. Ønsker man at få fat i de bedste vinterdæk, før de bliver taget ned fra hylderne – skal man altså være hurtigt ude. Har man ikke det helt store kendskab til dæk, kan man naturligvis få dette.

Man kan finde mange oplysninger om det rundt omkring i Roskilde, og ikke mindst på nettet. Ønsker man dog at føre en samtale om dæk, kan man spørge til dem nede i forretningen hos personalet. De kan her fortælle meget om dækkene, og hvorfor det er så vigtigt at køre med dem om vinteren. Så snart at ens dæk er købt, skal de naturligvis monteres til årstiden. Man kan her vælge at montere dem selv, eller lade et autoværksted i Roskilde om at montere dem for dig. Har man styr på disse 2 ting, skulle man gerne vide hvad der er vigtigst på vejene.

Anbefalede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.