Når man er selvstændig, så er der en stor del sjove og spændende faktorer, som man bør relatere sig til. Der er dog også en del faktorer, som de rigtig mange selvstændige, syntes er irriterende at forholde sig til.

Man får lige her en liste med de ting, som det er afgørende, at man har helt styr på. Oversigten er ikke udtømmende, men anvend den eventuelt til at lave din egen oversigt!

Hav en målsætning for firmaet

En stor del kører bare derudaf i firmaet med aftaler og projekter, som skal løses med det samme. Nogle gange er det en god ide at ændre perspektivet 180 grader, og undersøge hvorhenne man vil hen med firmaet. Har du en ide for virksomheden, hvordan udvikler man virksomheden på det strategiske og praktiske leje. Nogle få af de ting som man kan gøre er, at benytte rettesnore til udvikling af firmaet som SOSTAC, PESTEL, Business Model Canvas, SWOT eller lignende. På den vis kan man meget lettere danne et generelt overblik over, hvor firmaet er, og hvorhenne man godt vil have den henimod!

Bogføring, revision og inkasso

Det er ikke altid sjovt, at rode rundt i regnskabet. Lige på dette punkt kan man finde nogle af dine tætte kunder, der absolut ikke har betalt deres regning til jer, og så står du og vurderer: Er det lige her noget med at skrue bissen på og sige noget med inkasso, hvordan fungerer det nu med inkassovarsel og er det meget lettere bare at finde et inkassofirma. Det er normalt ikke i hverdagene du ser det her, men når man knokler med momsregnskab og årsregnskab. Lige her er det vigtigt for dig at at have en hensigtsmæssig bogholder og en hensigtsmæssig revisorvirksomhed. Revision af økonomi og arbejde med regnskab er for langt de fleste firmaer et rent helvede. Men det skal laves, og det er endnu en af de væsentlige faktorer i dit firma, som du bør relatere sig til.

Ansatte skal have det rigtig godt

En stor del af det der skaber din virksomhed, det er dine ansatte. Hvis man ikke har skarpe ansatte, så har du ikke en god virksomhed. Der er en god del teknikker til, at udvikle et godt arbejdsmiljø og gøre dine medarbejdere glade. Gode arbejdsvilkår er både godt for din velvære som ejer af virksomheden, men også godt for virksomhedens økonomi. Glade ansatte gør som regel mere for at skabe et godt resultat for dig.
Meget vigtig er den måde man taler til hinanden! Hvordan taler du til dine ansatte, hører du efter hvad de siger og griner du af deres humoristiske indslag – selv dem som er rimelig dårlige! Et godt arbejdsmiljø er helt essentielt specielt i flade organisationer, at der er en hensigtsmæssig og behagelig omgangstone.
Noget andet er gode fysiske arbejdsbetingelser. Hvis du har ansat folk udenfor, så sørg for behagelig beklædning til alt slags vejr og stærke beskyttelsesko hvis du er på en risikofyldt arbejdsplads. Såfremt man har medarbejdere på kontor, så kan faktorer som kvalitets kontorstole og designer kontorborde. Det kan også været lækkert designede vaser og andet indendørs kunst, og luksuriøse kaffemaskiner som Delonghi Magnifica S eller noget i den stil!

Husk alle dine kunder

Hvis du tror dine kunder ikke kan klare sig uden dig så tro om igen. Man er til for kundernes skyld. Det er hele fundamentet og det er vigtigt man forstår dette. Uanset om du hjælper kunder med at lave knibeøvelser, familie opstilling og parterapi eller sælger dem silkehalstørklæder, så er det helt samme problematik. Man er til for dem. Det som gør dig betydningsfuld er, at det er dig, der skaber værdi for kunden. Hvis man ikke kan opretholde den for forbindelse og relation til kunderne, så har du som virksomhed ikke Enkelte eksistensberettigelse! Derfor er det en hensigtsmæssig ide at udvikle merværdi til dine kunder også hvis man ikke sælger dem noget. Det kan være at give noget info, som ikke direkte relaterer sig til dit salgsarbejdeeller sende en hilsen på vigtige dage! En email er nok.

Vi forventer, at du kan bruge nogle få af det og de elementer du har læst om her integreret i dit foretagende, skønt det er mindre nervepirrende at relatere sig til.

Anbefalede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.