Hvorfor er det at når vi er i et rum med 10 eller flere mennesker, at vi bliver tiltrukket? Hvad får os til at vælge en over en anden? Og hvad er det der gør at du vil tage bukserne af, når du lige har mødt dem? Vores biologi betegner os, hvad med kærlighed?

Vi dør for kærlighed, tager et andet liv for kærlighed, lider af det, undgår det, søger for at leve med det. Der er ikke noget samfund i verden, hvor der ikke findes romantisk og kærlighed. Har kærlighed noget at gøre med tiltrækning?

Det er helt sikkert, at vi har meget mindre kontrol end vi selv tror. Meget af den skjulte “tiltrækningsbehov” ligger i vores sanser. Vi har alle oplevet at være tiltrukket af nogen uden at være i stand til fuldt ud at forstå hvorfor? Eller vi er faldet for nogen, der ikke engang har de kvaliteter vi ønsker. “Han eller hun har noget specielt over sig” Jeg har både hørt og sagt til mig selv at det er noget vrøvl.

Vores lugte udløser reaktioner som vi ikke er klar over. Vores næse kan skelne mellem 10.000 forskellige lugte. Har du oplevet at du har fundet en bare fordi han eller hun lugter godt. Androstadienon, et kemikalie i mænds sved der påvirker for eksempel kvinders attraktion, agitation og humør og påvirker direkte niveauet for kvinders cortisolniveauer og øger deres puls og åndedræt.

Det fører også til øget sexdrift. Det vil sige, den rigtige sved fører til øget sexdrift. Cool ikke sandt? Kærlighed eller forelskelse har intet at gøre med tiltrækning. Du kan være fysisk eller biologisk tiltrukket af en anden person og ved at du kun vil have ham eller hende uden at være forelsket.

Vores instinkter i denne forstand er gearet til at finde den rigtige person at have sex med. Men så sker der noget, når du bruger tid sammen med den person, du er seksuelt intim med. Hormonet oxytocin bryder ind, vi vil gerne nyde mere. Hvis vi kan lide den person bag hormoner derudover, kan vi begynde at føle en form for ejerskab.

Følelsen af egoisme er mest almindelig blandt mænd, pludselig bemærker du at du er lidt jaloux. Det som er fantastisk er, at sex mellem to personer der vil have hinanden fra bunden vil have det endnu bedre. Hvis du vil høre nærmere er i velkommende til at tage kontakt på www.Mathews.dk eller klinikken i udkanten af Kolding. Lise Lotte Mathews er en Psykoterapeut med masse af erfaring og kan gøre dit liv mere lykkeligt

Anbefalede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *