En aftryksplade er en plade med et form for organisk materiale som skimmelsvampene godt kan lide.
Det man skal gøre er at trykke pladen imod en overfalde man tror har skimmelsvamp. Der foretages kontrol ved også at trykke en plade imod en overfalde hvor man ikke mener at der er skimmelsvamp.
Derefter skal man bare sende pladerne til et laboratorium hvor de vil blive dyrket.
På laboratoriet vil de forskellige svampekolonier blive talt, og man kan derved få bestemt de forskellige slags skimmelsvamp der er til stede.
med den viden kan man så skelne mellem hvilke skimmelsvampe der naturligt ligger i luften, og de bygningsrelaterede skimmelsvampe.
SkimmelsvampDer er forskel på hvad de forskellige slags skimmelsvampe der findes er tiltrukket af.
Nogen kan være tiltrukket af pap, mens andre er tiltrukkede af træ, eller puds.
Så hvis man præcist finder ud af hvilke slags der er tale om, er det straks nemmere at finde ud af hvor de er, og få dem udryddet hurtigst muligt.
Nogle af fordelene ved at bruge aftryksplader til at finde ud af hvor skimmelsvampen er at de kan bestemme alle de forskellige slags skimmelsvampe der er i hjemmet, så alle de forskellige typer svampe bliver uden tvivl fundet ved hjælp af denne test.
Selvom man har en fugtig, eller våd bygning, så virker metoden stadig uden problemer.
Samtidig er testen også rigtig god til at bestemme om skimmelsvampen er væk efter en renovering.
Nogle af ulemperne ved aftryksplade testen er så at det blandt andet kan tage fire til seks dage før man har svar på om man har skimmelsvamp eller ej, så man skal være tålmodig.
Samtidig er det ikke en Skimmelsvamp test man kan foretage selv, da det kræver at man har kontakt til et laboratorie og eksperter.

Anbefalede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.